6 Eylül 2014 Cumartesi

Asya-Pasifik Müzik Yarışması ve Türkiye'nin İlk Temsilcisi MaNga!


 Bu güzel haberi bugün (06.09) duymamıza rağmen dün duyurulan bir haber.Konuya derinlemesine girmeden önce bu yarışma nedir, nasıldır onu bir anlatalım dimi?^^


*Logoda her sene ev sahipliği yapan ülkenin bayrağı olurmuş.*

 Asya-Pasifik Şarkı Yarışması, Eurovisiona benzeyen bir yarışma.Fakat bu yarışmaya sadece Asya topraklarına dahil olan ülkeler katılıyor.Asya mı, Avrupa mı yoksa Orta Doğu topraklarına sahip olduğuna karar veremeyen ülke olan Türkiye'de bu yarışmaya bu sene katılmaya karar vermiş bulunmakta.Birincisi 2007'de yapılan yarışma Eurovision'da olduğu gibi bir şarkı seçen ülkelerin canlı performansından sonra diğer ülkelere oy vermesiyle oluyor.

Gelelim bizim katılma kısmına...Denizli'de bugün Uluslararası Sözlü Müzik Festivali için tanıtım toplantısı düzenlenmiş.Toplantıya katılan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de katılmış ve gelen sorulardan birisi için 'Bu sene ilk defa Asya Pasifik Yayın Birliği'nin Müzik Yarışması'na MaNga ile katılacağız.' diyerek cevaplamış.

Bu tabiki Kfanlar için bomba bir haber niteliğinde.Neden mi?Düşünsenize, sadece Asyalıların katıldığı bir yarışma.Hatta katılan ülkeler, sanatçıları ve katılacakları şarkılarıda paylaşayım hemen sizlerle...Güney Kore Girl's Day ile katılıyor yarışmaya...


Bana göre TR artık Avrupa'dan hayır gelmeyeceğini anladı ve topraklarımıza, Asya'ya yüzünü yeniden döndü.Birkaç yorum gördüm ve gülmeden edemedim.Ekşi sözlükte birisi, bunun Müslüman ülkeler müzik yarışması varken bu yarışmaya katılmanın dinsizlik olduğunu savunmuş. *Epey güldüm.N'alaka?Eurovisionda bir ton Müslüman ülke vardı sanki...*

 Peki en sevindirici haberlerden birini duymaya hazır mısınız?ABU Song Festivals'e göre 2015'te Asya Pasifik Müzik Yarışmasının ev sahibi Türkiye olacak!


Debut'umuzu bu sene yapmış sayılacağız sanırım.Hahah. O yüzden bize hoşgeldin demek için seneye bizi ev sahibi seçmişler sanırım.

Bu arada MaNga'nın katılacağımız şarkı olan 'Fazla Aşkı Olan Var Mı?'sını dinlediniz mi?



Açıkçası toplumsal bir konudan aşka geçtiğini gördüğüm ilk şarkı.Hahah.Sevmedim değil ama çokta içime sinmedi çşarkı ne yalan söyleyeyim.MaNga daha iyisini yapardı elbet ama desteğim onlarla olacak.

Asya Pasifik Müzik Yarışmasında başarılar MaNga!

Başka postlarda görüşmek üzere...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder